Петок, 24 Мај 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

15 години Државна лотарија

Државна лотарија, пред влезот во 2024-та одбележа 15 години постоење.

Еве неколку податоци за почеток: компанијата е основана на 17 декември 2008 година; првите игри на среќа ги пласираше во април 2010 година; стана членка на Европска асоцијација на лотарии од 2011 година; активно се залага за одговорно и контролирано приредување игри на среќа за што доби и сертификат од Европската асоцијација; во последните две години забрзано работи на својот напредок врз база на позитивни примери за да внесе новини за своите играчи, а со тоа и поголема добробит за нашата земја.

Во своето портфолио игри на среќа, денес, Државна лотарија има Лото 7 (со актуелен фонд за 7-ка од над 1 милион евра), и џокер со досега најголема гарантирана премија. Има најбогата понуда во инстант лотарија, со широка лепеза различни видови лозови и понуда на добивки: возила, станови, парични добивки и до 10 000 000 денари. Државна лотарија приредува и видеолотариски игри на среќа како Кено и Среќни топчиња, а својата веб-страница loto.mk ја претвори во мобилно среќно место за уплата на среќни лото броеви за онлајн учество во игрите Лото 7 и Џокер.  

Пред крајот на минатата година ја  надополни понудата со својата нова интернет-платформа за видеолотариски игри и спортско обложување – Мегавин.мк којашто славенички ја отвори токму за одбележувањето на својата 15-годишнина со слоганот: БИДИ ИН РЕГИСТРИРАЈ СЕ НА МЕГАВИН.


Државна лотарија во континуитет воведува нови игри на среќа и ги збогатува видовите премии, па во листата има секакви добивки: и пари и коли и станови.

Но најважното е преку игрите на среќа овозможува секој од нас да учествува во креирање на Републичкиот буџет за општествено одговорни цели и дека и покрај тоа како компанија директно инвестира во збогатување на мапата на културата, спортот и урбаното живеење, како што е спонзорирањето на овој наш настан, а секако и директно донира секаде каде што е најпотребно за уште повеќе радост, среќа и насмевки. 

Како расте бројот на среќни приказни поврзани со неа, така расте имиџот на Државна лотарија, а тоа е она што ја прави оваа компанија блиска до народот.

Целта на Државна лотарија е среќата да ја направи достапна насекаде.

Оваа компанија за народот воведе многу новини во последно време, направи многу смели чекори, фалени од едни критикувани од други, но нејзината ориентација не е сменета, а тоа е одговорно и контролирано приредување игри на среќа, што повеќе среќни приказни и што поголем придонес за нашата земја.

Новата, свежа и динамична енергија Државна лотарија ја преточи во исто толку свежа и динамична стратегија. Потврда на новата стратегија е и новото лого коешто е составено од симбол - калинка - што асоцира на свежина, на среќа, на семејство, на блискост, на благосостојба, нешто коешто кога ќе го видиме ни создава топлина и доверба во срцето и свежина во мислите.

Калинката традиционално, на овие простори е симбол на благодат, среќа и семејна благосостојба.

Се надеваме дека ќе ви носи среќа каде и да ја видите, затоа што СРЕЌАТА Е НАСЕКАДЕ!

Компаниите за високоградба под лупата на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ

Во табелата подолу се претставени податоците за вкупниот приход и добивката пред оданочување на компаниите за високоградба, односно оние чија дејност е изградба на станбени и нестанбени објекти, како и нивните трендови во растот на овие параметри.

Финансиските резултати на компаниите за нискоградба во 2022 година

Во оваа анализа ги истражуваме финансиските резултати на градежните компании за нискоградба за 2022. Преку анализата на приходите, добивките, растот на приходите и добивките, како и вработените, можеме подобро да ги разбереме перформансите на овие компании и нивната ефикасност во текот на годината.

Шпаркасе Банка: Редефинирање на банкарството со решителни иницијативи

Во денешното динамично деловно поле, каде што успехот не се мери само во финансиска смисла, туку и со социјално и влијание врз животната средина, Шпаркасе Банка АД се издвојува како светол пример за корпоративна општествена одговорност (ООП).
Годишно издание

Државниот завод за статистика ги поздравува напорите и посветеноста на Еуро Бизнис Центар Скопје, како покровител на публикацијата „200 најголеми и најуспешни“, за промоција на успесите на најголемите и најуспешните деловни субјекти во Република Македонија. Од особено значење за читателите на публикацијата е презентирањето на официјални статистички податоци при претставувањето на фактичката состојба на економијата во Република Македонија. Тоа претставува потврда на важноста на статистиката при носењето одлуки засновани на релевантни, квалитетни, точни и навремени статистички податоци.

Државен завод за статистика

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт