Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

200 најуспешни компании за 2020 година. Кои фирми се во првите 10

Вкупната добивка пред оданочување за најуспешните 200 компании во 2020 година изнесувала 54.645.511.742 ден.

И покрај тешката година која ја оставивме зад нас, среќни сме што сепак компаниите успеаја да го одржат својот бизнис и доброто работење во таквите неповолни услови. Кои компании се најдоа помеѓу 200-те најуспешни компании според остварена добивка пред оданочување за 2020 година може да погледнете тука.

Од приложената табела забележуваме дека и кај најуспешните фирми нема големи промени во однос на субјектите кои ги зафаќаат првите 10 позиции на нашата ранг листа. Сепак, како и кај најголемите компании, и кај најуспешните има намалување на добивката пред оданочување од 9,82%, која во 2020 изнесувала 22.737.053.483,00 ден., а во 2019 25.212.376.111,00 ден. а вкупниот приход кој овие компании го генерирале, е намален за 6,03%, споредено со 2019 година. Вкупната добивка пред оданочување за најуспешните 200 компании во 2020 година изнесувала  54.645.511.742 ден., во 2019 година 61.536.447.226 ден. и е намалена за 11.2%.Застапеност на 200 најголеми и најуспешни фирми по градови

Како изгледа територијалната застапеност на 200те најголеми и најуспешни фирми за 2020 година?

50те најголеми работодавци меѓу 200те најголеми и најуспешни во Македонија

Како и секоја година, ви ги претставуваме 50те компании кои вработуваат најголем број на вработени.

Кои беа фирмите за кои 2020 година се покажа како најповолна

За некои компании 2020 година беше многу плодна и поволна за развој на бизнисот и работењето.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт