Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

5 фирми со најголем раст на добивка за време на пандемијата

Повеќето компании беа погодени од КОВИД-19 пандемијата но овие 5 фирми бенефитирале најмногу во текот на минатата година.

За време на изминатиот период се соочивме со една од најголемите економски кризи на векот. Голем број на компании не останаа имуни и бележат значителен пад на добивката, но исто така дел од нив бележат фаворизирачки резултати во споредба со предминатата година, па 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ изврши детална анализа на петте фирми во Македонија со најголем остварен раст на добивка за време на изминатата година. Вреди да се напомене податокот дека три од петте фирми му припаѓаат на секторот за градежништво, додека дејностите на останатите две се трговија на големо со фармацевтски производи и неспецијализирана трговија на големо. 

5. АКО ГРАДБА ДООЕЛ, Гостивар

Дејност: Трговија на големо со дрва, градежен материјал и санитарна опрема

Раст на добивка: 3236%

 

4. АИМ ПРОПЕРТУ ДОО, Скопје

Дејност: Останати специјализирани градежни работи, неспомнати на друго место

Раст на добивка: 5276%

 

3. ПЗУ БИОТЕК ЛАБОРАТОРИЈА, Скопје

Дејност: Трговија на големо со фармацевтски производи

Раст на добивка: 7192%

 

2. СИТИ ПЛАЗА ДОО, Скопје

Дејност: Неспецијализирана трговија на големо

Раст на добивка: 48589%

 

1. БИСИ ДООЕЛ, Скопје

Дејност: Изградба на станбени и нестанбени згради

Раст на добивка: 67727%

 

Детален приказ за растот на добивката на петте компании:


Дием-ГП ДОО - убедливо највкусните македонски традиционални прозиводи

Мисијата на Дием-ГП ДОО е: преку врвниот квалитет на нивните производи да ги задоволат и најспецифичните желби, барања и вкусови на потрошувачите.

Телекабел - македонски супербренд со 100% домашен капитал во телекомуникацискиот сектор

Телекабел е фирма со многу километарска поставена мрежа, со многу стручен кадар, многу вработени и во секој град каде што работи има свој сопствен деловен простор уреден по најновите светски трендови со што им обезбедува пријатно чувство на вработените и корисниците кои доаѓаат таму.

Ramstore до дома - онлајн сервис за купување намирници со палета од 8000 производи

Рамсторе, кој во Македонија започна со работа во 2005 година е дел од Сити Плаза Холдинг кој е присутен на македонскит пазар 16 години.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт