Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

50те најголеми работодавци меѓу 200те најголеми и најуспешни во Македонија

Како и секоја година, ви ги претставуваме 50те компании кои вработуваат најголем број на вработени.

Неспорно е дека најголемите работодавци во Македонија ќе бидат фирмите кои се дел од 200те најголеми и најуспешни. Како и секоја година, ви ги претставуваме 50те компании кои вработуваат најголем број на вработени. Заради природата на работата и индустријата во која делуваат, голем дел од компаниите се странски директни инвестиции чиј придонес во намалувањето на невработеноста е несомнено голем откако тие се влезени на нашиот пазар. Секако, тука се и домашните компании кои не заостануваат нималку по бројот на вработени.

За жал, сепак не можеме а да не забележиме дека бројот на вработени кај овие компании е намален во однос на бројот на вработени во 2019та година. Што е разбирливо со оглед на состојбата и кризата предизвикана од КОВИД-19 пандемијата.

Во продолжение погледнете ја табелата за најголемите работодавци во 2020 година


Застапеност на 200 најголеми и најуспешни фирми по градови

Како изгледа територијалната застапеност на 200те најголеми и најуспешни фирми за 2020 година?

Кои беа фирмите за кои 2020 година се покажа како најповолна

За некои компании 2020 година беше многу плодна и поволна за развој на бизнисот и работењето.

Како изгледаше работењето на банките за минатата година низ бројки

И покрај вонредните и не многу поволни услови за економското работење, сепак 2020 година беше мошне поволна за банкарскиот сектор
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт