Петок, 14 Јуни 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Адора Инженеринг - лидер во градежништво и еколошката свесност во земјата и регионот

Адора Инженеринг е една од најпознатите македонски градежни компании која од пред неколку години своите активности ги прошири и во некои од соседните држави.

Со своите уникатни проекти изградени со долгогодишно искуство и врвен квалитет, компанијата многу лесно го одржува своето место меѓу конкуренцијата и тоа веќе со години. 

Освен што се залага за максимално вложување во квалитетот на своите градби, исто така големо внимание посветува и на модерниот изглед, практичноста и удобноста, како би им понудила на своите клиенти највисоко ниво на комфор во нивниот простор за живеење и работење. Локациите на објектите на Адора Инженеринг се внимателно избрани како граѓаните би имале брз и лесен пристап до центарот на градот, но можат и да уживаат во своите домови по напорните работни денови. 


По повод Денот на животната средина, се осврнуваме на оваа компанија која низ годините покажа огромна грижа за животната средина, со имплементирање на разни иновации и технологии за да се одржи нашата природа и животна средина здрава и да се унапреди. 

“Како лидер во иновациите во секоја сфера од нашето работење, постојано се залагаме за поголема грижа за животната средина. Ги воведовме првите А класа енергетски ефикасни домови, фотоволтаиците, органската фасада, озеленувањето на станбените објекти.. Навлегувајќи во енергетиката, преку стекнувањето сопственост на поголемиот дел од капацитетите за производство на топлинска енергија во главниот град, со интензивна работа на иновациите во овој сектор и имплементација на глобалните трендови за зелена енергија, сакаме да придонесеме за вистински исчекор кон долгорочно одржлива иднина.”, велат од Адора Инженеринг. 

Ова е само мал дел од општествената одговорност на Адора Инженеринг, која несомнено ја покажува својата дарежливост и загриженост за подобар и олеснет живот на своите сограѓани. Стратегии за успех од искуството на Актива

Ефективното управување со проекти е критично во градежната и производствената индустрија, временските рокови, буџетите и квалитетот се постојано во прашање.

Најголемите дистрибутери на храна и пијалаци во 2022 година

200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ како најсеопфатна едиција која ги содржи податоците за најдобрите компании на пазарот, може да понуди широка палета на анализи од податоците со кои располага. Овој пат ги опфативме компаниите за дистрибуција на храна и пијалаци кои се најдоа на листите во 2022 година.

А1 Македонија втор најголем оператор во Македонија

А1 Македонија е втор најголем оператор во Македонија. Компанијата е член на водечкиот провајдер за комуникациски и дигитални решенија во Централна и Источна Европа, А1 Телеком Австрија.
Годишно издание

Државниот завод за статистика ги поздравува напорите и посветеноста на Еуро Бизнис Центар Скопје, како покровител на публикацијата „200 најголеми и најуспешни“, за промоција на успесите на најголемите и најуспешните деловни субјекти во Република Македонија. Од особено значење за читателите на публикацијата е презентирањето на официјални статистички податоци при претставувањето на фактичката состојба на економијата во Република Македонија. Тоа претставува потврда на важноста на статистиката при носењето одлуки засновани на релевантни, квалитетни, точни и навремени статистички податоци.

Државен завод за статистика

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт