Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

ЦЕРМАТ - најуспешна компанија за производство на сладолед

Во 2011 година прв пат во едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ влегува семејната компанија за производство на сладолед Цермат.

Цермат ДОО е компанија основана во приватна сопственост во 1995 година чија главна дејност е производство на сладолед и на замрзнати производи. Оваа приказна започнува во Битола, меѓутоа денес е веќе лидер во регионот во својата дејност. 

Своето делување, низ годините Цермат го проширува на три континенти и постојано инвестира во изработка на нови и уникатни форми и вкусови како и во висока технологија во своето секојдневно работење. Според дејноста, Цермат е единствена компанија за производство на сладолед во Македонија. 
Речиси три децении присутна на пазарот, а 11 години во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ, успехот на Цермат е нешто што не може а да не се забележи. Податоците покажуваат дека компанијата секоја година има се подобри резултати и секоја година се рангира помеѓу најуспешните компании во Македонија согласно добивката пред оданочување. 

Во 2021 година Цермат беше рангирана на високото 67мо место на листата на најуспешни компании со добивка од 190 милиони денари, а просечниот број на вработени беше близу 150 луѓе.  


КАМ маркет го отвора својот најголем маркет во Куманово и воедно бележи ново покачување на платите

Најголемиот малопродажен синџир во земјава, „КАМ“, отвори нов 3-ти маркет во Куманово, лоциран на улица „7“ бр. 32. Исто така во „КАМ маркет“ има и ново покачување на платите на вработените

ЕРИ Корпорација – италијански бренд со производство во Македонија

Ери Корпорација е компанија основана во Македонија, со мешовит италијанско-македонски капитал, во 2015 година.

ЕУРО-ФАРМ – застапник за над 20 светски брендови од фармацевтската индустрија

Еуро – Фарм е модерна, иновативна, општествено одговорна компанија која работи на македонскиот пазар од 2000 година.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт