Понеделник, 22 Април 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

ЕУРО-ФАРМ - ексклузивен застапник и увозник на 20 реномирани светски фармацевтски, медицински и козметички брендови.

ЕУРО-ФАРМ ДООЕЛ се наоѓа на листата на 200 Најголеми и Најуспешни компании 13 година по ред оваа година

Еуро-Фарм претставува модерна, иновативна, општествено-одговорна компанија која секојдневно се надградува и усовршува како сигурен, проверен и потврден партнер во трговијата на големо со фармацевтски производи во Република Македонија и регионот.

Секојдневно живеејќи ги компаниските цели, се трудат да враќаат назад во заедницата на која ѝ припаѓаат. Затоа се верен пријател на културата и спортот, но и долгогодишен спонзор, покровител и партнер на многу спортски настани и манифестации. Некои од тие се маратоните што се одржуваат во нашата држава како што се Скопски Wizz Air маратон и Охрид Трчат.

За 2022 година ЕУРО – ФАРМ се најдоа на 84 место на листата на најголеми компании. Успеаа да ги зголемат своите приходи од 3.052.604.657 на 3.235.525.934 денари, што претставува раст од 6%.

Водена од стремежот да остави белег на македонскиот фармацевтски пазар веледрогеријата посветено работи на спроведување на иновативни, рентабилни и одржливи практики, јакнејќи ја притоа својата позиција и бизнис перформанси.

Резултатот на нивната 20 годишна работа се денешните 97 аптеки во кои работат 385 стручни лица. Аптеките ЕУРОФАРМ, лоцирани се на внимателно избрани локации (болници, здравствени домови, во трговски центри, молови, хипермаркети, на ексклузивни локации во градовите итн).

Јавните претпријатија во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ®

Во 2022 година 5 македонски јавни претпријатија се рангираа на листата на најголеми според вкупниот остварен приход, додека само 1 беше дел од најуспешните според добивката пред оданочување.

Интервју со Горан Ковачевиќ, Директор на Интеренерго Македонија ДООЕЛ

Го пренесуваме во целост интервјуто со една од најголемите компании за трговија со електрична енергија во Македонија и регионот.

15 години Државна лотарија

Државна лотарија, пред влезот во 2024-та одбележа 15 години постоење.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт