Петок, 24 Мај 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Еуро - Фарм, проверен и доверлив партнер во трговијата со фармацевтски производи

Веќе 24 години лидер во аптекарската дејност кој веќе долги години е и дел од најдобрите компании во Македонија, а на чело со м-р спец. Татјана Стерјева, Еуро - Фарм ДООЕЛ, додаде уште една успешна година на својата историја.

Компанијата е основана во 2000 година во Битола, но денес веќе е широко распространета и препознатлива на територијата на целата држава. Главната дејност е трговија на големо со фармацевтски производи, а исто така располага со 121 аптека ширум Македонија. 

Како еден од најпознатите ланци на аптеки, Еуро – Фарм е застапник на над 20 партнери, односно светски познати брендови. 


Во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ прв пат се рангираше во 2007 година кога оствари огромен пораст на добивката пред оданочување од 3558,13% и со тоа влезе како 83та најуспешна компанија. Веќе од 2010 година е дел и од 200те најголеми фирми според остварените вкупни приходи. 

Низ годините Еуро – Фарм бележи постојан пораст на вкупните приходи, што може да се забележи и од графикот прикажан во овој текст каде што исто така е видлив и стабилен тренд на пораст. 


Што се однесува до добивката пред оданочување, тука исто така може да се забележи растечки тренд и покрај регистрираните намалувања на добивката во неколку години од анализираниот период. 

Компанијата во 2007 година имаше само 15 вработени, но со континуираниот развој и пораст на бизнисот како и зголемување на своето присуство на пазарот, се појави зголемена потреба од вработени па така денеска во Еуро – Фарм се вработени 90 лица. Повеќе податоци и информации за Еуро - Фарм може да најдете на овој линкКомпаниите за високоградба под лупата на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ

Во табелата подолу се претставени податоците за вкупниот приход и добивката пред оданочување на компаниите за високоградба, односно оние чија дејност е изградба на станбени и нестанбени објекти, како и нивните трендови во растот на овие параметри.

Финансиските резултати на компаниите за нискоградба во 2022 година

Во оваа анализа ги истражуваме финансиските резултати на градежните компании за нискоградба за 2022. Преку анализата на приходите, добивките, растот на приходите и добивките, како и вработените, можеме подобро да ги разбереме перформансите на овие компании и нивната ефикасност во текот на годината.

Шпаркасе Банка: Редефинирање на банкарството со решителни иницијативи

Во денешното динамично деловно поле, каде што успехот не се мери само во финансиска смисла, туку и со социјално и влијание врз животната средина, Шпаркасе Банка АД се издвојува како светол пример за корпоративна општествена одговорност (ООП).
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт