Петок, 14 Јуни 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Илинден АД Струга во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ

Илинден АД, Струга е една од најдобрите градежни компании која нуди висок квалитет и искуство во работењето. Компанијата е дел од 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ уште од 2003 година, најпрво како една од најуспешните, а потоа и од најголемите компании.

На пазарот постои повеќе од 50 години, а нејзината главна дејност опфаќа нискоградба, високоградба и хидроградба.  

На ранг листите на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ прв пат се појавува во 2003 година и тоа како 105та најуспешна компанија со остварена добивка пред оданочување од 23,3 милиони денари. Тогаш компанијата броела само 56 вработени. Веќе од 2005 година Илинден АД влегува и на листата на најголеми, на 192ро место, со остварен вкупен приход од 278,2 милиони денари. Добивката во 2005 година изнесувала 15,9 милиони денари. 


Низ годините, и покрај изолираните падови во некои од годините, сепак се забележува растечки тренд и во поглед на вкупните приходи, добивката пред оданочување, но исто така и на бројот на вработени. 


2022 година компанијата ја заврши со позитивни резултати и со највисоки приходи во овој анализиран период, кои изнесуваа 1,2 милијарди денари. Во однос на добивката пред оданочување, таа изнесуваше 174,2 милиони денари односно раст од 8%. Просечниот број на вработени во текот на 2022 година во Илинден АД, Струга беше 149 лица. Повеќе за компанијата може да прочитате тука, а сите податоци за 200те најголеми и најуспешни се достапни на овој линк.

Стратегии за успех од искуството на Актива

Ефективното управување со проекти е критично во градежната и производствената индустрија, временските рокови, буџетите и квалитетот се постојано во прашање.

Адора Инженеринг - лидер во градежништво и еколошката свесност во земјата и регионот

Адора Инженеринг е една од најпознатите македонски градежни компании која од пред неколку години своите активности ги прошири и во некои од соседните држави.

Најголемите дистрибутери на храна и пијалаци во 2022 година

200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ како најсеопфатна едиција која ги содржи податоците за најдобрите компании на пазарот, може да понуди широка палета на анализи од податоците со кои располага. Овој пат ги опфативме компаниите за дистрибуција на храна и пијалаци кои се најдоа на листите во 2022 година.
Годишно издание

Државниот завод за статистика ги поздравува напорите и посветеноста на Еуро Бизнис Центар Скопје, како покровител на публикацијата „200 најголеми и најуспешни“, за промоција на успесите на најголемите и најуспешните деловни субјекти во Република Македонија. Од особено значење за читателите на публикацијата е презентирањето на официјални статистички податоци при претставувањето на фактичката состојба на економијата во Република Македонија. Тоа претставува потврда на важноста на статистиката при носењето одлуки засновани на релевантни, квалитетни, точни и навремени статистички податоци.

Државен завод за статистика

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт