Четврток, 07 Декември 2023
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

ЈУБИЛЕЈНО – 200те НАЈГОЛЕМИ компании во 2022 година

2022 година донесе многу неизвесности како прва пост-ковид година, но и поради кризната состојба во Украина која значително се одрази и на нашата економија.

Сепак, напорното работење на компаниите и навремените правилни одлуки резултираа со успешни финансиски резулттати на крајот на годината, па така најголемите компании успеаа да останат на врвот рангирани меѓу 200те најголеми компании според остварен вкупен приход.

Иако, споредбено со 2021, листата на најголеми компании се разликува во однос на компаниите кои се рангираа, сепак најголем дел останаа истите. Како изгледаше листата на 200 НАЈГОЛЕМИ во 2022 година, согласно официјалните податоци од Централниот Регистар на Р.С.М е прикажано подолу.

Едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ располага со уште многу податоци, информации и анализи кои може да ги прочитате во самото издание, а може да го нарачате тука.Финансиските перформанси на ДМ во Македонија

ДМ Дрогерие Маркт е уште една странска компанија со успешна приказна на македонското поднебје.

Најголемите играчи на пазарот на труд во Македонија

Еден од повеќето важни аспекти на кои влијаат најголемите и најуспешните компании, а со тоа придонесуваат кон пораст на македонскиот стандард и општо на економијата, е вработеноста.

Фискалната сила на Шпаркасе банка

Шпаркасе банка е дел од една од најмоќните банкарски групации во Југоисточна Европа -Steiermärkische Sparkasse лоцирана во Грац, Австрија.
Годишно издание

Публикацијата „200 Најголеми и Најуспешни“ е многу корисен извор на информации којшто на секој инвеститор му дава прецизна слика за финансиското и деловното работење на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Македонија.

Пазарот на хартии од вредност во основа го придвижуваат информации и во интерес на Берзата во најширока смисла е што поголем број на податоци за работењето на друштвата да бидат достапни на јавноста за да може да се носат правилни и издржани инвестициски одлуки.

МАКЕДОНСКА БЕРЗА АД, Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт