Четврток, 07 Декември 2023
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

ТЕРИТОРИЈАЛНА ЗАСТЕПЕНОСТ НА 200те НАЈУСПЕШНИ ФИРМИ ВО 2022 ГОДИНА

Погледнете ја статистиката на територијалната застапеност на 200те најуспешни компании во Македонија за 2022 година.

Како што се претставени најголемите компании, така претставени по градови се и 200те најуспешни компании во Македонија. 

Од нив 63,5% односно 127 од 200те најуспешни компании како што е и очекувано повторно, го зафаќаат Скопскиот регион. Овие 127 компании пак, учестуваат во вкупната добивка со импресивни 74,9%. Воедно како број еден најуспешна компанија и оваа година ќе ја посочиме компанијата ЏОНСОН МЕТИ ДООЕЛ, Скопје која успеа да оствари вкупна добивка пред оданочување од 4.913.132.329 денари

Под Скопје следи Струмица, каде што застапени се 10 компании. Како најуспешна од Струмица за 2022 година се најде градежната компанија СИМ ИНЖЕНЕРИНГ ДОО

Одма под Струмица се наоѓа и Битола претставена со 9 компании и Штип каде што се наоѓаат 7 фирми

Во Битола најуспешна беше компанијата Кромберг & Шуберт Македонија Бт ДООЕЛ, додека пак во Штип како број еден се најде КИТ-ГО ДООЕЛ.

Погледнете во продолжение како беа распространети сите 200 компании низ градовите во Македонија за 2022 година.


Финансиските перформанси на ДМ во Македонија

ДМ Дрогерие Маркт е уште една странска компанија со успешна приказна на македонското поднебје.

Фискалната сила на Шпаркасе банка

Шпаркасе банка е дел од една од најмоќните банкарски групации во Југоисточна Европа -Steiermärkische Sparkasse лоцирана во Грац, Австрија.

Компании со најголем успех во 2022 наспроти 2018 година

Уште една интересна анализа која може да се најде во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ е за најбрзорастечките компании во последните 5 години.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт