Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Територијална застапеност на 200те најголеми компании во Македонија

Повеќе од половина од најголемите фирми се наоѓаат во главниот град. Погледнете ја статистиката за останатите градови.


Според анализата на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ извршена согласно параметрите на фирми со најголем остварен приход во изминатата година, Ви ја претставуваме листата на територијална застапеност на 200-те најголеми фирми во Република Северна Македонија. Очекувано, најголем број од нив, 65,00% односно 130, се регистрирани во главниот град – Скопје. Следи Струмица со 12 т.е 6,00% и Битола со 4,50% односно 9 фирми. Во продолжение погледнете ја и нивната застапеност по остварен приход.Колку луѓето им веруваат на осигурителните компании за време на пандемијата?

Погледнете колку бруто полиси имаат остварено осигурителните компании минатата година.

10 компании со најголем број на вработени

Погледнете кои се десетте компании во Македонија со најголем број вработени.

200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ – 18 годишна традиција

Иновативен проект, пионир во оваа замисла и сѐ уште уникатен во својата издавачка форма, визија која што датира од 2003та година.
Годишно издание

Публикацијата „200 Најголеми и Најуспешни“ е многу корисен извор на информации којшто на секој инвеститор му дава прецизна слика за финансиското и деловното работење на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Македонија.

Пазарот на хартии од вредност во основа го придвижуваат информации и во интерес на Берзата во најширока смисла е што поголем број на податоци за работењето на друштвата да бидат достапни на јавноста за да може да се носат правилни и издржани инвестициски одлуки.

МАКЕДОНСКА БЕРЗА АД, Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт