Петок, 22 Септември 2023
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Водечка автомобилска извонредност во срцето на Македонија

Лоциран во Битола, Кромберг и Шуберт Македонија Бт работи со најсовремена производствена фабрика посветена на производство на врвни системи за прицврстување на жици и електрични компоненти за автомобилскиот сектор.

Кромберг и Шуберт Македонија Бт, подружница на реномираниот германски производител на комплексни жичани системи во автомобилската индустрија, Kromberg & Schubert, е истакнат играч во автомобилската индустрија во Македонија. Со приход од 12.964.791.072 денари и добивка од 174.455.346 денари, Кромберг и Шуберт Македонија Бт се рангираше на 7 место на листата на најголеми и 78 место на листата на најуспешни компании во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ©  за 2021 година.

Лоциран во Битола, Кромберг и Шуберт Македонија Бт работи со најсовремена производствена фабрика посветена на производство на врвни системи за прицврстување на жици и електрични компоненти за автомобилскиот сектор. Овие системи за прицврстување на жици играат клучна улога во олеснувањето на непречениот пренос на електрични сигнали и енергија низ возилата, обезбедувајќи нивни оптимални перформанси и функционалност. Со почитување на ригорозните стандарди за квалитет и примена на напредни производствени процеси, Кромберг и Шуберт Македонија Бт стана префериран снабдувач за водечките производители на автомобили.

Еден од клучните фактори кои го поттикнуваат успехот на Кромберг и Шуберт Македонија Бт е нејзината посветеност на иновациите и постојаното подобрување. Компанијата ги прифаќа најсовремените технологии и инвестира во истражување и развој за да остане во првите редови на напредокот во индустријата. Користејќи ја својата техничка експертиза и силните инженерски способности, Кромберг и Шуберт Македонија Бт доследно испорачува продукти кои ги исполнуваат и надминуваат индустриските стандарди, овозможувајќи им на своите клиенти да произведуваат возила со висок квалитет.

Работењето на Кромберг и Шуберт Македонија Бт не само што придонесува за автомобилскиот сектор, туку има и позитивно влијание врз локалната економија. Компанијата создава можности за вработување и поттикнува развој на вештини, поттикнувајќи го економскиот раст во регионот. Дополнително, преку својот акцент на одржливоста, Кромберг и Шуберт Македонија Бт спроведува еко-пријателски практики и ги поддржува иницијативите на локалната заедница, дополнително зголемувајќи ја нејзината репутација како одговорен корпоративен субјект.

Како што се развива автомобилската индустрија, Кромберг и Шуберт Македонија Бт останува посветена на прилагодување на променливата динамика на пазарот и потребите на клиентите. Со тесна соработка со производителите на автомобили и разбирање на нивните барања, компанијата гарантира дека нејзините производи се усогласени со најновите трендови во индустријата. Кромберг и Шуберт Македонија активно инвестира во развој на таленти и негува култура на иновации, охрабрувајќи ја својата работна сила да се стреми кон континуирано подобрување и да ја оддржи својата конкурентска предност.

Најголемата индустрија во Македонија низ бројки

Индустријата за производство на делови и опрема за моторни возила е најголемата и најуспешната индустрија во последните години во Македонија. Замавот го зема со напливот на странски директни инвестиции на кои бизнис климата во нашата држава им се виде поволна.

ГЕМАК Трејд - лидер на пазарот за увоз и дистрибуција

Гемак е компанија која цели 3 децении е лидер на пазарот за увоз и дистрибуција и стратешки партнер на едни од најпродаваните светски брендови на алкохолни и безалкохолни пијалаци, тутун, кафе, храна и непрехрабрени производи.

ПИВАРА СКОПЈЕ - Приказна која се прераскажува веќе 100 години

Пивара Скопје преставува лидер на пазарот за производство на безалкохолни пијалаци и пиво кој бележи постојан раст и одржлив развој.
Годишно издание

Публикацијата „200 Најголеми и Најуспешни“ е многу корисен извор на информации којшто на секој инвеститор му дава прецизна слика за финансиското и деловното работење на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Македонија.

Пазарот на хартии од вредност во основа го придвижуваат информации и во интерес на Берзата во најширока смисла е што поголем број на податоци за работењето на друштвата да бидат достапни на јавноста за да може да се носат правилни и издржани инвестициски одлуки.

МАКЕДОНСКА БЕРЗА АД, Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт