Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

КАМ маркет го отвора својот најголем маркет во Куманово и воедно бележи ново покачување на платите

Најголемиот малопродажен синџир во земјава, „КАМ“, отвори нов 3-ти маркет во Куманово, лоциран на улица „7“ бр. 32. Исто така во „КАМ маркет“ има и ново покачување на платите на вработените

ЕРИ Корпорација – италијански бренд со производство во Македонија

Ери Корпорација е компанија основана во Македонија, со мешовит италијанско-македонски капитал, во 2015 година.

ЕУРО-ФАРМ – застапник за над 20 светски брендови од фармацевтската индустрија

Еуро – Фарм е модерна, иновативна, општествено одговорна компанија која работи на македонскиот пазар од 2000 година.

ГРАНИТ, најголемата домашна градежна компанија

Гранит е дел од 200 најголеми и најуспешни од самиот почеток на изданието.

Анализа на индустријата за производство на фабрикувани метални производи

Изготвивме кратка анализа на индустријата за производство на фабрикувани метални производи, освен машини и опрема.

ТИГО ФАЈНАНС за ПРВ пат во 200 најуспешни компании

Тиго Фајнанс е уште една од компаниите за брзи кредити кои во 2021 година успеаја со својот успех да се рангираат во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ.

ИГМ-ТРЕЈД најуспешната македонска компанија за 2021

ИГМ-ТРЕЈД се наоѓа на листите на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ уште од почетоците на едицијата поточно уште од 2003та година.

Брако ДОО, потпис за успех

Компанијата “БРАКО” е основана во 1947 година во Велес, Македонија.

ФЛЕКС КРЕДИТ - најбрзо растечка компанија за 2021 година

Прв пат во 2021 година во 200те најголеми и најуспешни влегуваат компаниите за брзо кредитирање.

НАЈПРОФИТАБИЛНИ КОМПАНИИ ВО МАКЕДОНИЈА И РЕГИОНОТ

200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ во својата содржина ги обработува податоците за компаниите во Македонија, но ги вклучува и земјите од регионот.

ЦЕРМАТ - најуспешна компанија за производство на сладолед

Во 2011 година прв пат во едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ влегува семејната компанија за производство на сладолед Цермат.

Најуспешни фирми од фармацевтска индустрија

Биотек е компанија основана пред 24 години со основна дејност работа со медицински потрошен материјал и опрема за клинички и индустриски сектор.

200% ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДОБИВКАТА НА РАМСТОР ВО 2021

Рамстор влегува на македонскиот пазар во 2005 година како дел од CITY Plaza Holding.

ДАУТИ КОМЕРЦ А.Д - 30 ГОДИНИ ЛИДЕР ВО ОБЛАСТА НА ДИСТРИБУЦИЈАТА

Својата приказна Даути Комерц ја започнува пред 30 години и постепено прераснува во една од најголемите и најпознати компании на нашиот пазар.

25 НАЈГОЛЕМИ КОМПАНИИ ВО ХОЛАНДИЈА

Како изгледа холандската економија наспроти македонската?

НАЈУСПЕШНИ КОМПАНИИ ОД ДЕЈНОСТА НА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИТЕ

Во продолжение ви ги претставуваме најуспешните компании од дејноста на телекомуникациите за 2021 година.

НАЈПОЗНАТИ ВИНАРИИ ВО МАКЕДОНИЈА

Местоположбата на Македонија создава идеални услови за одгледување на грозје и производство на вино.

50 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ КОМПАНИИ ЗА 2021 ВО ХРВАТСКА

Ви ја претставуваме споредбената анализа со земјите од регионот. Подолу може да се видат компаниите од Хрватска кои се во 50 најголеми и најуспешни за 2021 година.

НАЈГОЛЕМИТЕ И НАЈУСПЕШНИТЕ КОМПАНИИ ЗА 2021 ВО СЛОВЕНИЈА

Ви ја претставуваме споредбената анализа со земјите од регионот. Подолу може да се видат компаниите од Словенија кои се во 50 најголеми и најуспешни за 2021 година.

Најголемите и најуспешните компании за производство на пијалаци

Дел од едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ© го посветуваме на соодветна поделба на компаниите според дејноста која ја вршат и рангирање во тие рамки.

Дием-ГП ДОО, производно-трговско претпријатие за производство и преработка на овошје и зеленчук со долгогодишно искуство

Дием-ГП ДОО е производно-трговско претпријатие за производство и преработка на овошје и зеленчук. Веќе дваесетина години е водечко претпријатие во оваа дејност.

НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ ОСИГУРИТЕЛНИ КОМПАНИИ ВО МАКЕДОНИЈА

Рангирани и во последното издание на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ© се осигурителните компании во Македонија за 2021 година.

ТЕРИТОРИЈАЛНА ЗАСТАПЕНОСТ НА 200-ТЕ НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ ФИРМИ

Територијалната застапеност на 200-те најголеми и најуспешни фирми е уште една од многубројните анализи кои ги содржи едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ©.

НАЈБРЗО РАСТЕЧКИ КОМПАНИИ ВО 2021 ГОДИНА

200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ© е книга која во својата содржина има многу дополнителни анализи и податоци за економијата и компаниите.

НАЈГОЛЕМИТЕ И НАЈУСПЕШНИ БАНКИ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Во едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ© секоја година рангирани се и банките од Македонија како и осигурителните компании.

Жито Маркети и групацијата поврзани компании го пуштија во функција новиот административно-деловен комплекс

Свечено е отворен новиот стопански комплекс кој официјално станува нов дом на Жито Маркети и на групата поврзани сестрински компании.

ПУЦКО ПЕТРОЛ – национална компанија за големопродажба и малопродажба на нафта, нафтени продукти и горива за транспорт

Пуцко Петрол е компанија основана во 1992 година со седиште во с.Пласница, Македонија.

Движење на вкупниот број на вработени во 200те најголеми и најуспешни компании

Вработеноста во нашата држава, како земја во развој, е една од позастапените теми во секојдневието.

Адора Инженеринг – трета најуспешна градежна компанија

Градежен бренд кој годинава одбележи 20 години од своето постоење под мотото “Само делата се вистина”.

50те најголеми работодавци меѓу НАЈГОЛЕМИТЕ и НАЈУСПЕШНИТЕ во Македонија

Во продолжение на оваа статија, ви ги претставуваме 50те компании кои имале најголем просечен број на вработени во 2021 година.

200 НАЈУСПЕШНИ КОМПАНИИ ВО МАКЕДОНИЈА. КОИ ДЕЈНОСТИ СЕ ЗАСТАПЕНИ ВО ТОП 10

Во продолжение ви претставуваме каков успех забележаа најуспешните компании за 2021 година, и кои индустрии се најдоа во топ 10те компании за 2021 година.

„КАМ“ го отвори најголемиот логистички центар во државата

КАМ го отвори најголемиот логистички дистрибутивен центар во државата. Објектот изграден по највисоките градежни и енергетски стандарди е лоциран на само неколку километри од центарoт на Скопје.

200 НАЈГОЛЕМИ КОМПАНИИ ВО МАКЕДОНИЈА. КОИ ДЕЈНОСТИ СЕ ЗАСТАПЕНИ ВО ТОП 10

Погледнете каков успех забележаа најголемите компании за 2021 година, и кои индустрии се најдоа во топ 10те компании.

10 анализи во едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ

Почитувани читатели, престижната едиција на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ во Р. С. Македонија содржи повеќе листи и поделби на компаниите според различни критериуми. Во продолжение ви презентираме неколку.

Кои се 200те најголеми и најуспешни компании во Македонија за 2021 година

Почитувани читатели, со голема чест и задоволство ви го претставуваме најновото 19-то издание на престижната едиција 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ компании за изминатата 2021 година.

Конти Хидропласт - компанија посветена на постојан развој на нови производи и технологии

Конти Хидропласт е извозно ориентирана македонска компанија, за производство на ПЕ (полиетиленски) и ПП (полипропиленски) црева и цевки. Конти Хидропласт е основана во 1975 година во Гевгелија, примарно како мала фабрика за производство на алати и елементи од лиена пластика.

ИГМ Трејд - извозно ориентирана компанија со 95% од вкупното производство продадено надвор од Македонија

Од своето основање како трговско друштво во 1994 година, ИГМ-Трејд брзо се развива како гринфилд инвестиција и станува еден од најголемите производители на челични заварени цевки и профили во Југоисточна Европа.

Атлантик ДООЕЛ - компанија за трговија на големо со овошје и зеленчук со повеќегодишна традиција

Компанијата АТЛАНТИК чија дејност е увоз, извоз, дистрибуција и пакување на свежо овошје и зеленчук е основана во 1993 година и оттогаш цврсто расте на пазарот, како во земјата така и во странство.

Жикол ДООЕЛ - Градежници пред сè!

Од 1987 година ЖИКОЛ е ЛИДЕР во градежната индустрија и континуирано успешно ја гради својата мисија.

Актива ДОО - креираат со срцето, градат со умот

Актива ДОО од Штип е водечка компанија со висока репутација и неприкосновена легитимност во металопреработувачката индустрија.

Комфи Ангел - премиум дизајнирани производи за комфорен сон

Една голема предност за Комфи Ангел е нивната географска положба. Се наоѓаат на раскрсницата на Балканот и имаат лесен пристап по пат до повеќето европски земји.

Kolid S - брзи, подвижни и флексибилни

Kolid S е една од најголемите дистрибутивни компании во Република Македонија за производи за широка потрошувачка, присутна на пазарот од 1994 година.

Киппер Маркет - најдобар квалитет за најповолна цена

Kipper е ланец на маркети во сегментот на хард попуст.

Државна Лотарија АД - современо акционерско друштво за одговорно приредување игри на среќа

Компанијата е во државна сопственост, основана според успешни примери и искуства од европските и светските државни лотарии, со цел континуиран придонес во републичкиот буџет за инвестирање во општествено корисни цели.

Вардар Доломит ДООЕЛ - европски производител за синтер доломит, доломитни опеки и маси

Вардар Доломит е лоцирана во Гостивар и е во сопственост на групацијата ХАЗНЕДАР РЕФРАКТОРИС.

НИКОБ ДООЕЛ - лојалност, професионалност и стабилност на прво место

Лојалноста, стабилноста и професионалноста беше одлика на компанијата од почетокот на нејзиното работење. Тоа беше единствениот предуслов НИКОБ, 25 години да е број еден агенција за обезбедување на имот и на лица во Македонија.

Еуро Табак ДОО - вашиот производ е секогаш на прво место

Со 15 години искуство во секторот на дистрибуција и продажба, Еуро Табак ви гарантираат одлично позиционирање на пазарот на сите ваши производи.

ГД ГРАНИТ - 7 децениски квалитет во градежништвото

Повеќе од 60 години, Гранит овозможува иновативни решенија на комплексни инфраструктурни проекти низ целиот свет.

ВЕРОПУЛОС - Купувачот е нашиот шеф

Докажан факт е дека компанијата Веропулос негува професионални и партнерски релации со сите свои комитенти. Условите за соработка, информациите, искуствата и новитетите кои Веропулос безрезервно ги дели со своите партнери и комитенти создаваат поволна бизнис-клима и отвораат нови предизвици за совладување во малопродажниот бизнис на овие простори.

Алкалоид АД - Здравјето Пред Сè

За „Алкалоид“, постојана инспирација и стремеж е да го заштитат и да го сочуваат најскапоцен подарок на природата - здравото човечко тело. Со неуморна страст создаваат производи кои се синоним за врвен квалитет.

CERMAT – Македонски бренд што годишно произведува над 7 милиони литри сладолед

Премиум-квалитет и оригинална рецептура од 1995 година.

Стентон Градба ДОО - водечка градежна компанија во регионот со повеќе од 18 години искуство

Како една од водечките компании во секторот на градежништвото која постои повеќе од осумнаесет години на пазарот, Стентон Градба обезбедува комплетен опсег на производи и услуги од областа на градежништвото.

Реплек Фарм - здравје достапно за сите

РЕПЛЕК ФАРМ ДООЕЛ е модерна фабрика за производство на лекови и други фармацевтски производи.

Мермерен Кобинат, Прилеп - глобален лидер во екстракција и преработка на снежно-бел мермер

SIVEC® е регистрирана трговска марка на ситнозрнестиот бел доломитски мермер извлечен од каменоломите на компанијата, во близина на градот Прилеп.

Емша Шпед - компанија која ги надминува очекувањата во транспортните решенија

Емша Шпед се стреми да го заштити интегритетот на синџирот на снабдување во име на нивните клиенти.

Винарска визба Тиквеш - светилник на врвниот јужноевропски квалитет

ВВ Тиквеш секогаш ги надминува очекувањата, ги прифаќа иновациите и освојува нови пазари.

Работната сила и платите во 2020 година

Каква била стапката на вработени во 2020 и колкава била просечната плата?

Дием-ГП ДОО - убедливо највкусните македонски традиционални прозиводи

Мисијата на Дием-ГП ДОО е: преку врвниот квалитет на нивните производи да ги задоволат и најспецифичните желби, барања и вкусови на потрошувачите.

Телекабел - македонски супербренд со 100% домашен капитал во телекомуникацискиот сектор

Телекабел е фирма со многу километарска поставена мрежа, со многу стручен кадар, многу вработени и во секој град каде што работи има свој сопствен деловен простор уреден по најновите светски трендови со што им обезбедува пријатно чувство на вработените и корисниците кои доаѓаат таму.

Ramstore до дома - онлајн сервис за купување намирници со палета од 8000 производи

Рамсторе, кој во Македонија започна со работа во 2005 година е дел од Сити Плаза Холдинг кој е присутен на македонскит пазар 16 години.

DS SMITH - компанија за амбалажа која нуди врвен дизајн и локална услуга

DS Smith е водечка европска компанија за производство на амбалажа приспособена на барањата од клиентот со нагласок на врвниот дизајн и локалната услуга близу просториите на клиентот. Со портфолио на производи кое опфаќа транспортно пакување, продажно пакување, промотивно пакување и пакување за изложување, приспособено заштитно пакување и индустриско пакување, DS Smith ги задоволува сите барања на пазарот.

ИГМ-Трејд, лидер на пазарот на заварени цевки и профили

Од своите почетоци, ИГМ- Трејд се развива како гринфилд инвестиција и прераснува во еден од најголемите производители на заварени цевки и профили од челик.

ДМ Дрогерие Маркт – еден од најголемите ланци на дрогерии во Европа

Ланецот dm со асортиман од речиси 14 000 производи, важи за место за купување се на едно место.

СВИССЛИОН – слатки задоволства

Компанија која во Македонија со години наназад е веќе докажана кондиторска индустрија во рамките на увозот и извозот на кондиторски производи.

Киппер маркет – најголем раст на добивката пред оданочување во последните 7 години

Киппер маркет е ланец на хард-дисконтни маркети кој својата приказна ја започнува во Тетово, за да денес брои веќе над 80 маркети во повеќе градови низ Македонија.

КБ Прво пензиско друштво, инвестиција за сигурна иднина!

КБ Прво пензиско друштво како дел од пензискиот систем на државата врши важна улога во општеството.

Пуцко Петрол – беспрекорна услуга и врвен квалитет

Бензинските станици на Пуцко Петрол се модерно опремени, во согласност со сите закони и регулативи

Над 15 години искуство во дистрибуција, продажба и големопродажба – БРЕГАЛ ДОО, ДЕЛЧЕВО

Со над 15 години искуство во дистрибуција, продажба и големопродажба, БРЕГАЛ ДОО е компанија која се фокусира на увоз на висококвалитетни производи

Пекабеско - македонски бренд кој незапирливо инвестира и се грижи за заедницата во услови на криза

Домашната компанија за производство на сувомеснати производи Пекабеско станува сè попрепознатлив македонски бренд амбасадор во странство.

Зошто КАМ е маркет број 1?

Во последните неколку години КАМ маркет важи за маркет број 1 на домашниот пазар кој постојано расте

Кромберг и Шуберт Македонија Бт ДООЕЛ Битола – најголем работодавец на македонскиот пазар од 2018 година.

Неколку години наназад, односно од 2018 година, Кромберг и Шуберт го завземаат првото место како најголеми работодавци во Македонија

Индустрии застапени во 200те најголеми и најуспешни компании

КОВИД-19 пандемијата предизвика големи промени во речиси секоја индустрија во текот на 2020 година.

Застапеност на 200 најголеми и најуспешни фирми по градови

Како изгледа територијалната застапеност на 200те најголеми и најуспешни фирми за 2020 година?

50те најголеми работодавци меѓу 200те најголеми и најуспешни во Македонија

Како и секоја година, ви ги претставуваме 50те компании кои вработуваат најголем број на вработени.

Кои беа фирмите за кои 2020 година се покажа како најповолна

За некои компании 2020 година беше многу плодна и поволна за развој на бизнисот и работењето.

Како изгледаше работењето на банките за минатата година низ бројки

И покрај вонредните и не многу поволни услови за економското работење, сепак 2020 година беше мошне поволна за банкарскиот сектор

200 најуспешни компании за 2020 година. Кои фирми се во првите 10

Вкупната добивка пред оданочување за најуспешните 200 компании во 2020 година изнесувала 54.645.511.742 ден.

Кој сé се најде во 200те најголеми за 2020 година

Како што може да се забележи, нема големи промени во тоа кои компании ги заземаат првите 10 позиции во однос на претходната година.

Излезе најновото издание на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ ВО МАКЕДОНИЈА

Во 2020та година се справивме со една од најголемите економски кризи во изминативе години на која што ниеден сектор не остана имун.

Колку луѓето им веруваат на осигурителните компании за време на пандемијата?

Погледнете колку бруто полиси имаат остварено осигурителните компании минатата година.

Територијална застапеност на 200те најголеми компании во Македонија

Повеќе од половина од најголемите фирми се наоѓаат во главниот град. Погледнете ја статистиката за останатите градови.

10 компании со најголем број на вработени

Погледнете кои се десетте компании во Македонија со најголем број вработени.

200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ – 18 годишна традиција

Иновативен проект, пионир во оваа замисла и сѐ уште уникатен во својата издавачка форма, визија која што датира од 2003та година.

5 фирми со најголем раст на добивка за време на пандемијата

Повеќето компании беа погодени од КОВИД-19 пандемијата но овие 5 фирми бенефитирале најмногу во текот на минатата година.

Колку добивка оствариле маркетите за изминативе пет години?

Според анализата на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ, маркетите во текот на изминатата година профитирале како никогаш до сега.

18 НАЈУСПЕШНИ ФИРМИ ЗА ИЗМИНАТИТЕ 18 ГОДИНИ

Кои компании се лидери во изминатите 18 години по остварен профит?

18 НАЈГОЛЕМИ ФИРМИ ЗА ИЗМИНАТИТЕ 18 ГОДИНИ

Само три фирми се на самиот врв во изминатите 18 години.
Годишно издание

Државниот завод за статистика ги поздравува напорите и посветеноста на Еуро Бизнис Центар Скопје, како покровител на публикацијата „200 најголеми и најуспешни“, за промоција на успесите на најголемите и најуспешните деловни субјекти во Република Македонија. Од особено значење за читателите на публикацијата е презентирањето на официјални статистички податоци при претставувањето на фактичката состојба на економијата во Република Македонија. Тоа претставува потврда на важноста на статистиката при носењето одлуки засновани на релевантни, квалитетни, точни и навремени статистички податоци.

Државен завод за статистика

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт