Петок, 14 Јуни 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Стратегии за успех од искуството на Актива

Ефективното управување со проекти е критично во градежната и производствената индустрија, временските рокови, буџетите и квалитетот се постојано во прашање.

Актива е препознатлива меѓу 200-те најголеми и најуспешни компании во Македонија, рангирана на 121 место на најголеми и 133 на најуспешни компании. Во 2022 година Актива оствари импресивен приход од 2.269.521.123 денари и добивка пред оданочување од 133.042.233 денари.


Ефективното управување со проекти е од клучно значење во градежната и преработувачката индустрија, каде временските рокови, буџетите и квалитетот се постојано во игра. Успехот на Актива на ова поле се припишува на неколку клучни стратегии:

Сеопфатно планирање: Актива осигурува дека секој детаљ е прецизно испланиран пред да се пробие. Ова вклучува дефинирање на опсегот на проектот, поставување на реални временски рокови и точно буџетирање.

Квалификуван тим: Регрутирањето и задржувањето на квалификувани професионалци е од витално значење. Актива се фокусира на континуирана обука и развој за да го одржи тимот вешт со најновите индустриски практики.


Комуникација: Јасната и доследна комуникација меѓу сите засегнати страни помага да се спречат недоразбирања и го одржува проектот на вистинскиот пат. Актива користи напредни алатки за управување со проекти за да го олесни ова.

Контрола на квалитет: Спроведувањето строги мерки за контрола на квалитетот гарантира дека секој продукт и проект ги исполнуваат највисоките стандарди. Посветеноста на Актива за квалитет помага во испораката на издржливи и безбедни конструкции.

Управување со ризик: Раното идентификување на потенцијалните ризици и развивањето планови за ублажување помага да се избегнат одложувања и пречекорувања на трошоците. Проактивниот пристап на Актива кон управувањето со ризикот е клучен фактор за успехот на нивниот проект и продукт.

Со интегрирање на овие стратегии, Актива не само што ги исполнува, туку често ги надминува очекувањата на клиентите, воспоставувајќи репутација за доверливост и извонредност во градежната индустрија. Преку прецизно планирање, квалификуван персонал, ефективна комуникација, строга контрола на квалитетот и проактивно управување со ризикот, Актива покажува зошто е лидер во градежниот сектор.

Адора Инженеринг - лидер во градежништво и еколошката свесност во земјата и регионот

Адора Инженеринг е една од најпознатите македонски градежни компании која од пред неколку години своите активности ги прошири и во некои од соседните држави.

Најголемите дистрибутери на храна и пијалаци во 2022 година

200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ како најсеопфатна едиција која ги содржи податоците за најдобрите компании на пазарот, може да понуди широка палета на анализи од податоците со кои располага. Овој пат ги опфативме компаниите за дистрибуција на храна и пијалаци кои се најдоа на листите во 2022 година.

А1 Македонија втор најголем оператор во Македонија

А1 Македонија е втор најголем оператор во Македонија. Компанијата е член на водечкиот провајдер за комуникациски и дигитални решенија во Централна и Источна Европа, А1 Телеком Австрија.
Годишно издание

Публикацијата „200 Најголеми и Најуспешни“ е многу корисен извор на информации којшто на секој инвеститор му дава прецизна слика за финансиското и деловното работење на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Македонија.

Пазарот на хартии од вредност во основа го придвижуваат информации и во интерес на Берзата во најширока смисла е што поголем број на податоци за работењето на друштвата да бидат достапни на јавноста за да може да се носат правилни и издржани инвестициски одлуки.

МАКЕДОНСКА БЕРЗА АД, Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт