Четврток, 07 Декември 2023
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Универзал Комерц: Трансформирање на трговската слика со хемикалии во Македонија

Навлезете во приказната за Универзал Комерц, 148-та рангирана компанија во Македонија во 200-те најуспешни фирми, специјализирана за увоз и трговија на хемиски производи, бои и лакови.

Универзал Комерц, клучен играч во деловната слика на Македонија, стои како 148 рангирана компанија во најновото издание на 200-те НАЈГОЛЕМИ И УСПЕШНИ,  со добивка пред оданочување од 123.913.696 денари. Примарниот фокус на компанијата е увозот и трговија со хемиски производи, бои и лакови, служејќи како увозник на реномирани фирми и брендови.

Корените на компанијата датираат од енергичната трговска и иновативна историја во Македонија. Универзал Комерц значително придонесе за економскиот раст на земјата, особено во секторот трговија со хемикалии. Нивната специјализација за увоз и дистрибуција на хемиски производи, бои и лакови е клучна во задоволувањето на индустриските и барањата на потрошувачите, усогласувајќи се со потребите на пазарот кои постојано се развиваат.

Универзал Комерц има истакната позиција како увозник на реномирани брендови во хемиската и градежната индустрија. Компанијата е специјализирана за носење низа висококвалитетни производи со кои се задоволуваат различните потреби на потрошувачите и индустриите.

Меѓу брендовите што ги увезува, STARCKE е лидер во квалитетни абразиви, обезбедувајќи основни материјали за индустриска употреба. Дополнително, ТТК, познат по своите заптивки, полиуретански пени и градежни адитиви, нуди разновидни и врвни решенија за различни потреби на згради и реновирање.

Невена Колорс, бренд синоним за квалитетни бои, лакови и градежни премази, е значаен додаток во портфолиото на Универзал Комерц. Адесив, со своите специјализирани производи за лепило, придонесува за понудата на компанијата во различни индустрии, додека Ригипс обезбедува висококвалитетни гипсени плочи за градежни апликации.

Стратегијата за трговија и увоз на Универзал Комерц, насочена кон набавка на овие реномирани брендови, и овозможи на компанијата да одговори на различните барања на македонскиот пазар, играјќи клучна улога во индустрискиот и градежниот сектор во земјата.

Финансиските перформанси на ДМ во Македонија

ДМ Дрогерие Маркт е уште една странска компанија со успешна приказна на македонското поднебје.

Фискалната сила на Шпаркасе банка

Шпаркасе банка е дел од една од најмоќните банкарски групации во Југоисточна Европа -Steiermärkische Sparkasse лоцирана во Грац, Австрија.

Компании со најголем успех во 2022 наспроти 2018 година

Уште една интересна анализа која може да се најде во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ е за најбрзорастечките компании во последните 5 години.
Годишно издание

Државниот завод за статистика ги поздравува напорите и посветеноста на Еуро Бизнис Центар Скопје, како покровител на публикацијата „200 најголеми и најуспешни“, за промоција на успесите на најголемите и најуспешните деловни субјекти во Република Македонија. Од особено значење за читателите на публикацијата е презентирањето на официјални статистички податоци при претставувањето на фактичката состојба на економијата во Република Македонија. Тоа претставува потврда на важноста на статистиката при носењето одлуки засновани на релевантни, квалитетни, точни и навремени статистички податоци.

Државен завод за статистика

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт