Петок, 14 Јуни 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

СТОКОМАК – успешен ланец на маркети во Македонија

Стокомак со почетоци од 1997 година, успеа да прерасне еден од најголемите ланци на маркети во Македонија и се најде на листите на 200 најголеми и најуспешни компании во последниве 12 години.

За 2022 година се најдоа на 35 место на листата на најголеми и на 70 место на листата на најуспешни компании. Остварија вкупен приход од 7.369.633.264 денари и вкупна добивка пред оданочување од 218.476.533 денари

Тоа претставува нивна 2-ра најуспешна година во последните 10 години. Само изминатата 2021 година имале за нијанса повисока добивка од 2022 година, но приходот во 2022 година е сепак зголемен за околу 2 милијарди денари. Тоа претставува раст од 26,7%.

Како изгледаше нивниот приход и добивка низ годинитите, Ви претставуваме во продолжение.


 Во каква траекторија се движеше приходот и профитот можете да видите подолу.

ВКУПЕН ПРИХОД


Со овие дијаграми можеме да забележиме дека Стокомак, од година во година работи само поуспешно и успева не само да ја задржи, туку и да ја подобри својата позиција на пазарот.

Стратегии за успех од искуството на Актива

Ефективното управување со проекти е критично во градежната и производствената индустрија, временските рокови, буџетите и квалитетот се постојано во прашање.

Адора Инженеринг - лидер во градежништво и еколошката свесност во земјата и регионот

Адора Инженеринг е една од најпознатите македонски градежни компании која од пред неколку години своите активности ги прошири и во некои од соседните држави.

Најголемите дистрибутери на храна и пијалаци во 2022 година

200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ како најсеопфатна едиција која ги содржи податоците за најдобрите компании на пазарот, може да понуди широка палета на анализи од податоците со кои располага. Овој пат ги опфативме компаниите за дистрибуција на храна и пијалаци кои се најдоа на листите во 2022 година.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт