Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Како изгледаше работењето на банките за минатата година низ бројки

И покрај вонредните и не многу поволни услови за економското работење, сепак 2020 година беше мошне поволна за банкарскиот сектор

Како заврши минатата година за банкарскиот сектор и најголемите банки во нашата држава? Подолу ги приложуваме податоците за капитал и резерви и добивката пред оданочување кај банките за 2020 година.
Може да забележиме дека и покрај вонредните и не многу поволни услови за економското работење, сепак 2020 година беше мошне поволна за овој сектор. Како и во текот на претходните години, нема промени во тоа кои банки ги завземаат највисоките позиции на ранг листата, додека од податоците заклучуваме дека има зголемување на капиталот и резервите за 10,28% во однос на 2019 година. Од аспект на добивката пред оданочување, не толку позитивен резултат, односно истата е намалена за 8,58% во однос на 2019 година. НИКОБ ДООЕЛ - лојалност, професионалност и стабилност на прво место

Лојалноста, стабилноста и професионалноста беше одлика на компанијата од почетокот на нејзиното работење. Тоа беше единствениот предуслов НИКОБ, 25 години да е број еден агенција за обезбедување на имот и на лица во Македонија.

Еуро Табак ДОО - вашиот производ е секогаш на прво место

Со 15 години искуство во секторот на дистрибуција и продажба, Еуро Табак ви гарантираат одлично позиционирање на пазарот на сите ваши производи.

ГД ГРАНИТ - 7 децениски квалитет во градежништвото

Повеќе од 60 години, Гранит овозможува иновативни решенија на комплексни инфраструктурни проекти низ целиот свет.
Годишно издание

Публикацијата „200 Најголеми и Најуспешни“ е многу корисен извор на информации којшто на секој инвеститор му дава прецизна слика за финансиското и деловното работење на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Македонија.

Пазарот на хартии од вредност во основа го придвижуваат информации и во интерес на Берзата во најширока смисла е што поголем број на податоци за работењето на друштвата да бидат достапни на јавноста за да може да се носат правилни и издржани инвестициски одлуки.

МАКЕДОНСКА БЕРЗА АД, Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт