Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Колку луѓето им веруваат на осигурителните компании за време на пандемијата?

Погледнете колку бруто полиси имаат остварено осигурителните компании минатата година.


Голем број на луѓе инвестирајќи во осигурителните компании бараат решение за финансиска заштита и сигурност. Доброволната класа на осигурување во Република Македонија е релативно млада бранша. 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ Ви ја претставува анализата врз основа на податоците од осигурителни компании за остварена бруто полисирана премија за животно осигурување пред и за време на пандемијата, со што може да се добие појасна идеја за нивото на доверба која што физичките и правните лица им ја укажаа на осигурителните компании во изминатиот период. Според анализата може да се забележи дека во минатата година има незначителен генерален пад од речиси 5% на бројот на полиси. Сепак дел од осигурителните компании имаат издадено повеќе полиси во однос на 2019та година, една од нив е ТРИГЛАВ ОСИГУРУВАЊЕ ЖИВОТ АД, Скопје која што го има речиси дуплирано бројот на издадени полиси во споредба со предминатата година  Во прилог погледнете ја табелата со детален приказ.


Кој сé се најде во 200те најголеми за 2020 година

Како што може да се забележи, нема големи промени во тоа кои компании ги заземаат првите 10 позиции во однос на претходната година.

Излезе најновото издание на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ ВО МАКЕДОНИЈА

Во 2020та година се справивме со една од најголемите економски кризи во изминативе години на која што ниеден сектор не остана имун.

Територијална застапеност на 200те најголеми компании во Македонија

Повеќе од половина од најголемите фирми се наоѓаат во главниот град. Погледнете ја статистиката за останатите градови.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт