Петок, 22 Септември 2023
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Растот на приходите од 25% го донесе УСЈЕ АД Скопје меѓу 50-те најголеми компании во Македонија во 2022 година

Во динамичниот пејзаж на македонскиот бизнис, УСЈЕ АД Скопје си издлаби импресивна ниша за себе.

Како дел од ценетата група на 200 најголеми и најуспешни компании во Македонија за 2022 година, УСЈЕ АД Скопје не само што ја зацврсти својата позиција туку и се искачи на 41 место по големина и 14 по добивка пред оданочување. Овие достигнувања само дополнително ја нагласуваат посветеноста на компанијата за извонредност и стратешки раст.

Да се заземе 41-то место меѓу најголемите компании во Македонија не е мал подвиг. Способноста на УСЈЕ АД Скопје да го обезбеди ова рангирање со забележителен приход од 6,71 милијарди денари го одразува неговото значително присуство во индустрискиот и економскиот пејзаж на нацијата и неговото значајно влијание на пазарот.

Што се однесува до добивката пред оданочување на компанијата, импресивните 1,1 милијарда денари, ја покажуваат нејзината способност не само да генерира приходи, туку и ефикасно да управува со трошоците и да ги максимизира своите финансиски приноси.



Како што УСЈЕ АД Скопје продолжува да напредува и се развива, неговиот успех испраќа силен сигнал до инвеститорите, партнерите и засегнатите страни. Финансиските достигнувања на компанијата, во комбинација со нејзината посветеност на одговорните деловни практики, инспирираат доверба во нејзината способност да се движи кон предизвиците и можностите со еластичност и интегритет.

Да заклучиме, значајните позиции на УСЈЕ АД Скопје на листите на 200 најголеми и најуспешни компании во Македонија за 2022 година го покажуваат неговото непобитно влијание врз економијата и бизнис пејзажот на нацијата, додека компанијата го продолжува своето патување за раст, иновации и придонес.


Најголемата индустрија во Македонија низ бројки

Индустријата за производство на делови и опрема за моторни возила е најголемата и најуспешната индустрија во последните години во Македонија. Замавот го зема со напливот на странски директни инвестиции на кои бизнис климата во нашата држава им се виде поволна.

ГЕМАК Трејд - лидер на пазарот за увоз и дистрибуција

Гемак е компанија која цели 3 децении е лидер на пазарот за увоз и дистрибуција и стратешки партнер на едни од најпродаваните светски брендови на алкохолни и безалкохолни пијалаци, тутун, кафе, храна и непрехрабрени производи.

ПИВАРА СКОПЈЕ - Приказна која се прераскажува веќе 100 години

Пивара Скопје преставува лидер на пазарот за производство на безалкохолни пијалаци и пиво кој бележи постојан раст и одржлив развој.
Годишно издание

Публикацијата „200 Најголеми и Најуспешни“ е многу корисен извор на информации којшто на секој инвеститор му дава прецизна слика за финансиското и деловното работење на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Македонија.

Пазарот на хартии од вредност во основа го придвижуваат информации и во интерес на Берзата во најширока смисла е што поголем број на податоци за работењето на друштвата да бидат достапни на јавноста за да може да се носат правилни и издржани инвестициски одлуки.

МАКЕДОНСКА БЕРЗА АД, Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт