Петок, 24 Мај 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Излезе јубилејното 20то издание на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ

Со големо задоволство го претставуваме јубилејното 20то издание на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ кое ги содржи најновите податоци за економијата и бизнисот во 2022 година.

Едицијата содржи листи на 200 најголеми и 200 најуспешни компании рангирани според вкупниот приход и добивката пред оданочување, реномирани компании од Македонија претставени преку промотивни материјали, листи и споредба со странски компании и уште повеќе дополнителни информации и податоци.

Веќе 20 години по ред, Еуро Бизнис Центар ја продолжува својата традиција на публицирање сеопфатни информации за економската состојба во нашата земја преку публикацијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ која се издава со поддршка од Министерството за економија и во соработка со Централниот Регистар кој се покажа како несебичен партнер во обезбедување на релевантни податоци за резултатите од работењето на компаниите. 


“Со посебно задоволство би сакал да упатам најискрени честитки на „Еуро Бизнис Центар“ - Скопје за излегувањето од печат на 20-тото по ред издание на едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ ФИРМИ ВО МАКЕДОНИЈА. 

Честитки и до сите компании кои во изминатата 2022 година успеаја да се вбројат во елитното друштво на 200 најголеми и најуспешни, според вкупниот приход и добивка, според градовите во кои се лоцирани и, споредбено, со најголемите и најуспешните во регионот, најголемите работодавци и фирмите со најголем раст, како и на банките и осигурителните компании.” - Крешник Бектеши, Министер за економија


“Како Директорка на Централен регистар на Република Северна Македонија - институција значаен фактор во одржувањето стабилност, но и обезбедување развој на бизнис секторот, им честитам на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Северна Македонија за постигнатите успеси за претходната 2022 година.

Честитки за иницијативата на „Еуро бизнис Центар Скопје“ за овогодинешното издание на едицијата „200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ“, која претставува одлична слика за состојбата на пазарната економија во земјата.” - Марија Бошковска – Јанковски, Директор на ЦРРСМ


Најновото издание може да го нарачате тука.

Компаниите за високоградба под лупата на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ

Во табелата подолу се претставени податоците за вкупниот приход и добивката пред оданочување на компаниите за високоградба, односно оние чија дејност е изградба на станбени и нестанбени објекти, како и нивните трендови во растот на овие параметри.

Финансиските резултати на компаниите за нискоградба во 2022 година

Во оваа анализа ги истражуваме финансиските резултати на градежните компании за нискоградба за 2022. Преку анализата на приходите, добивките, растот на приходите и добивките, како и вработените, можеме подобро да ги разбереме перформансите на овие компании и нивната ефикасност во текот на годината.

Шпаркасе Банка: Редефинирање на банкарството со решителни иницијативи

Во денешното динамично деловно поле, каде што успехот не се мери само во финансиска смисла, туку и со социјално и влијание врз животната средина, Шпаркасе Банка АД се издвојува како светол пример за корпоративна општествена одговорност (ООП).
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт