Петок, 09 Јуни 2023
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

КАМ маркет го отвора својот најголем маркет во Куманово и воедно бележи ново покачување на платите

Најголемиот малопродажен синџир во земјава, „КАМ“, отвори нов 3-ти маркет во Куманово, лоциран на улица „7“ бр. 32. Исто така во „КАМ маркет“ има и ново покачување на платите на вработените

Новиот маркет се простира на вкупна површина од над 550 квадратни метри. Продажниот простор зафаќа 420 квадратни метри, речиси 65 квадратни метри се магацински простор, а преостанатите се помошни и канцелариски простории. 

Во рамките на маркетот има и пекарница во која кумановчани ќе ги најдат највкусните лебови и печива, свежо печени секој ден. Исто така, за потрошувачите на „КАМ“ обезбеден е бесплатен паркинг простор во склоп на “АЛФИ центар“.

- Продажната мрежа на „КАМ“ продолжува да расте, ова е нашиот 78. маркет.  Со асортиман кој го сочинуваат околу  1700 артикли меѓу кои добро познатите производи под КАМ марка, како и познати интернационални брендови, остануваме посветени на целта да го доближиме високиот квалитет по редовно ниски цени до сите граѓани – велат од „КАМ“.И во услови на инфлација и влошени економски услови „КАМ“ останува доследен на сопствената политика за грижа и развој на човечкиот капитал и континуирано зголемување на платите на вработените.

„КАМ“ ги зголеми платите на своите вработени и со февруарската плата реализираше ново покачување во најголемите сектори во компанијата, продажба и логистика, со што во последните 12 месеци зголемувањето достигна 20% во сектор продажба, додека во секторот логистика овој процент достигнува до 25%

Во изминатите 12 месеци просечната исплатена нето-плата во „КАМ“ за сите вработени е зголемена за 18,5%.

Значајно место во програмата за грижа и развој на човечките ресурси на „КАМ“ има и проектот за поддршка на дуалното средно образование. Во изминатиот период компанијата склучи договори за соработка со 8 средни училишта, од кои педесетина ученици веќе се активно вклучени во работните процеси во „КАМ“.- Живееме во комплексни времиња, но остануваме доследни на редовно имплементирање на сопствените програми за грижа и развој на човечкиот капитал и грижа за нашите вработени. Зголемувањето на платите е само една од ставките предвидени во нашата програма. Листата на бенефиции за вработените, која вклучува исплата на регрес од 33.000 денари, слободен ден за роденден, ваучер за склучен брак, пакет производи за Бадник и Велигден, попусти за одмор во хотелот „Вилиџ“, постојано ја дополнуваме затоа што веруваме дека една од најважните алки во синџирот за успех на една компанија се токму вработените. Во 2023 КАМ маркет им овозможи и нови дополнителни бенефиции на лојалните вработени. Остануваме посветени на подигнување на стандардот и грижата за вработените – велат од „КАМ“.

Маркетите со 17,25% пораст на вкупните приходи во 2022 година

Пост-ковид периодот се покажа уште подобро за маркетите. Во 2022 година 9те најголеми маркети остварија вкупни приходи од над 908 милиони евра или 17,25% повеќе од претходната 2021 година.

ФИЛИП МОРИС ТУТУНСКИ КОМБИНАТ ПРИЛЕП – иновации кои ја менуваат тутунската индустрија

ФИЛИП МОРИС ТУТУНСКИ КОМБИНАТ ПРИЛЕП започнувајќи уште од 2014 како стратешки партнер со Тутунски Комбинат Прилеп, 8 години по ред се наоѓа на листата на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ компании во Македонија.

Пекабеско: Пример за извонредност и континуиран раст

Пекабеско е водечка компанија за производство и дистрибуција во Македонија со 40-годишна историја на дистрибусицја на висококвалитетни производи и услуги. Со посветеност на задоволството на клиентите и континуираниот развој, Пекабеско се етаблира како бренд од доверба во Македонија и низ Европа.
Годишно издание

Државниот завод за статистика ги поздравува напорите и посветеноста на Еуро Бизнис Центар Скопје, како покровител на публикацијата „200 најголеми и најуспешни“, за промоција на успесите на најголемите и најуспешните деловни субјекти во Република Македонија. Од особено значење за читателите на публикацијата е презентирањето на официјални статистички податоци при претставувањето на фактичката состојба на економијата во Република Македонија. Тоа претставува потврда на важноста на статистиката при носењето одлуки засновани на релевантни, квалитетни, точни и навремени статистички податоци.

Државен завод за статистика

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт