Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Кои беа фирмите за кои 2020 година се покажа како најповолна

За некои компании 2020 година беше многу плодна и поволна за развој на бизнисот и работењето.

Иако голем дел од фирмите на нашиот, па и на светскиот пазар, беа длабоко погодени од пандемијата која го зафати светот од 2019 и сеуште трае, сепак за некои компании 2020 година беше многу плодна и поволна за развој на бизнисот и работењето. Од податоците за 200те најуспешни компании за 2020 година направивме кратка анализа за 50те најбрзо растечки компании според добивката пред оданочување и на наше позитивно изненадување, на листата се наоѓаат доста компании кои прв пат се рангираат во 200 најуспешни. Ваквите податоци даваат надеж дека и покрај неповолните услови, сепак компаниите успеваат да работат позитивно и да остваруваат пораст, а со тоа и да придонесуваат кон оддржување на економијата. Во продолжение погледнете ја табелата со најбрзо растечките компании за 2020 година.



Застапеност на 200 најголеми и најуспешни фирми по градови

Како изгледа територијалната застапеност на 200те најголеми и најуспешни фирми за 2020 година?

50те најголеми работодавци меѓу 200те најголеми и најуспешни во Македонија

Како и секоја година, ви ги претставуваме 50те компании кои вработуваат најголем број на вработени.

Како изгледаше работењето на банките за минатата година низ бројки

И покрај вонредните и не многу поволни услови за економското работење, сепак 2020 година беше мошне поволна за банкарскиот сектор
Годишно издание

Државниот завод за статистика ги поздравува напорите и посветеноста на Еуро Бизнис Центар Скопје, како покровител на публикацијата „200 најголеми и најуспешни“, за промоција на успесите на најголемите и најуспешните деловни субјекти во Република Македонија. Од особено значење за читателите на публикацијата е презентирањето на официјални статистички податоци при претставувањето на фактичката состојба на економијата во Република Македонија. Тоа претставува потврда на важноста на статистиката при носењето одлуки засновани на релевантни, квалитетни, точни и навремени статистички податоци.

Државен завод за статистика

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт