Петок, 22 Септември 2023
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Лукоил - Одржлив раст во нафтената индустрија

Со силен фокус на испорака на иновативни енергетски решенија и придонес за економскиот раст на Македонија, Лукоил Македонија се етаблира како доверливо и влијателно присуство во регионот.

Со највисок раст на приход од 36% во последните 15 години, Лукоил Македонија  во 2021 во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ© се рангираше на 24-то место на листата на најголеми компании и на 69-то место на листата на најуспешни компании.


Како водечки снабдувач на нафтени производи, Лукоил Македонија  опслужува разновидна палета на клиенти, вклучувајќи физички лица, бизниси и индустрии. Компанијата работи со мрежа на модерни и стратешки лоцирани бензински пумпи низ целата земја, нудејќи висококвалитетни горива и мазива за задоволување на енергетските потреби и на домашните и на комерцијалните потрошувачи.


Еден од столбовите на успехот на компанијата лежи во нејзината посветеност на оперативна извонредност и придржување до ригорозни стандарди за квалитет. Компанијата инвестира во најсовремена инфраструктура, обезбедувајќи ефикасна и сигурна дистрибуција на своите производи. Со приоритет на највисоките безбедносни стандарди и еколошка одржливост, Лукоил Македонија ја покажува својата посветеност на одговорните деловни практики.

Придонесите на Лукоил Македонија се прошируваат надвор од обезбедувањето енергетски решенија. Компанијата активно се вклучува во иницијативи за корпоративна општествена одговорност, поддржувајќи ги локалните заедници и промовирајќи одржлив развој. Преку различни проекти и спонзорства, Лукоил Македонија се стреми да има позитивно влијание врз општеството, фокусирајќи се на образованието, зачувувањето на животната средина и културните иницијативи.


Покрај локалниот фокус, Лукоил Македонија има корист и од нејзината интеграција во пошироката мрежа на Лукоил. Искористувајќи ја обемната експертиза, ресурси и глобалниот досег на матичната компанија, Лукоил Македонија има пристап до најсовремени технологии, способности за истражување и развој и широк синџир на снабдување. Ова ѝ овозможува на компанијата да остане во првите редови на нафтената индустрија што брзо се развива и постојано да испорачува вредност на своите клиенти.

Работењето на Лукоил Македонија значително придонесува за локалната економија. Компанијата генерира можности за вработување, поттикнува развој на вештини и стимулира економски раст преку нејзините инвестиции во инфраструктура, технологија и човечки ресурси. Со партнерство со локални добавувачи и даватели на услуги, Лукоил Македонија активно го поддржува растот на локалните бизниси и придонесува за севкупниот просперитет на Македонија.


Најголемата индустрија во Македонија низ бројки

Индустријата за производство на делови и опрема за моторни возила е најголемата и најуспешната индустрија во последните години во Македонија. Замавот го зема со напливот на странски директни инвестиции на кои бизнис климата во нашата држава им се виде поволна.

ГЕМАК Трејд - лидер на пазарот за увоз и дистрибуција

Гемак е компанија која цели 3 децении е лидер на пазарот за увоз и дистрибуција и стратешки партнер на едни од најпродаваните светски брендови на алкохолни и безалкохолни пијалаци, тутун, кафе, храна и непрехрабрени производи.

ПИВАРА СКОПЈЕ - Приказна која се прераскажува веќе 100 години

Пивара Скопје преставува лидер на пазарот за производство на безалкохолни пијалаци и пиво кој бележи постојан раст и одржлив развој.
Годишно издание

Државниот завод за статистика ги поздравува напорите и посветеноста на Еуро Бизнис Центар Скопје, како покровител на публикацијата „200 најголеми и најуспешни“, за промоција на успесите на најголемите и најуспешните деловни субјекти во Република Македонија. Од особено значење за читателите на публикацијата е презентирањето на официјални статистички податоци при претставувањето на фактичката состојба на економијата во Република Македонија. Тоа претставува потврда на важноста на статистиката при носењето одлуки засновани на релевантни, квалитетни, точни и навремени статистички податоци.

Државен завод за статистика

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт