Четврток, 07 Декември 2023
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Територијална застапеност на 200те најголеми фирми во 2022 година

Според анализата на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ извршена согласно параметрите на компании со најголем остварен приход во изминатата година, Ви ја претставуваме листата на територијална застапеност на 200-те најголеми фирми во Република Северна Македонија.

Во едицијата и оваа година претставени се фирмите преку нивната територијална застапеност. Очекувано повторно, најголем број од компаниите кои се на листата на 200 најголеми ни доаѓаат од Скопје. Фирмите лоцирани во Скопје, учествуваат во вкупниот број на фирми со 65%, а во вкупниот приход со 77.89%

По Скопје како град со најголем број на фирми се наоѓа Струмица со 8 компании, а одма под него и Кавадарци со 7 компании. 

Следат Битола, Прилеп и Тетово со по 6 компании односно 3% учество во вкупнито број на 200те најголеми фирми.

Во продолжение погледнете како беа распространети останатите фирми од листата на 200 најголеми компании за 2022 година во Македонија. 


Финансиските перформанси на ДМ во Македонија

ДМ Дрогерие Маркт е уште една странска компанија со успешна приказна на македонското поднебје.

Најголемите играчи на пазарот на труд во Македонија

Еден од повеќето важни аспекти на кои влијаат најголемите и најуспешните компании, а со тоа придонесуваат кон пораст на македонскиот стандард и општо на економијата, е вработеноста.

Фискалната сила на Шпаркасе банка

Шпаркасе банка е дел од една од најмоќните банкарски групации во Југоисточна Европа -Steiermärkische Sparkasse лоцирана во Грац, Австрија.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт