Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Движење на вкупниот број на вработени во 200те најголеми и најуспешни компании

Вработеноста во нашата држава, како земја во развој, е една од позастапените теми во секојдневието.

Вработеноста во нашата држава, како земја во развој, е една од позастапените теми во секојдневието и воедно е поле кое се соочува со мошне голем број предизвици. 

Едицијата 200 Најголеми и најуспешни секоја година ги анализира најдобрите компании и превзема податоци и за просечниот број на вработени кој тие компании го вработуваат. 200те најголеми и најуспешни компании се воедно и оние кои вработуваат најмногу луѓе.

Изготвивме една кратка анализа односно претставување на трендот, кој може да го видите на сликата подолу, по кој се движеше вработеноста во последните 10 години кај овие компании. Задоволувачки е фактот дека и покрај сé, бројот на вработени од година во година се зголемува и имаме растечки тренд. За жал, економската и енергетската криза кои земаа замав во последните две години, го земаат својот данок и од аспект на вработувањата, па така забележителен е благ пад на вкупниот просечен број на вработени кај 200те најголеми и најуспешни компании. 


ТЕРИТОРИЈАЛНА ЗАСТАПЕНОСТ НА 200-ТЕ НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ ФИРМИ

Територијалната застапеност на 200-те најголеми и најуспешни фирми е уште една од многубројните анализи кои ги содржи едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ©.

НАЈБРЗО РАСТЕЧКИ КОМПАНИИ ВО 2021 ГОДИНА

200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ© е книга која во својата содржина има многу дополнителни анализи и податоци за економијата и компаниите.

НАЈГОЛЕМИТЕ И НАЈУСПЕШНИ БАНКИ ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Во едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ© секоја година рангирани се и банките од Македонија како и осигурителните компании.
Годишно издание

Публикацијата „200 Најголеми и Најуспешни“ е многу корисен извор на информации којшто на секој инвеститор му дава прецизна слика за финансиското и деловното работење на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Македонија.

Пазарот на хартии од вредност во основа го придвижуваат информации и во интерес на Берзата во најширока смисла е што поголем број на податоци за работењето на друштвата да бидат достапни на јавноста за да може да се носат правилни и издржани инвестициски одлуки.

МАКЕДОНСКА БЕРЗА АД, Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт