Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

ИГМ Трејд - извозно ориентирана компанија со 95% од вкупното производство продадено надвор од Македонија

Од своето основање како трговско друштво во 1994 година, ИГМ-Трејд брзо се развива како гринфилд инвестиција и станува еден од најголемите производители на челични заварени цевки и профили во Југоисточна Европа.


Денеска имаат над 450 вработени кои работат во нивните простории во Кавадарци на површина од 400.000 м2 со покриен простор од 280.000 м2. Нивните производствени капацитети имаат комбиниран годишен капацитет од 200.000 тони годишно. Континуирано инвестираат во нова технологија со цел да ја одржат нивната позиција како лидер на пазарот.
ИГМ-Трејд е извозно ориентирана компанија со 95% од вкупното производство продадено надвор од Македонија, на пазарите на ЕУ и ЦЕФТА. Нивниот високо мотивиран и искусен тим за продажба е обучен да работи блиску со производствен оддел за да обезбеди брзо производство, брза испорака и висок степен на задоволство на клиентите. Нивна секундарна активност вклучува преработка на челични намотки во лимови и ленти со планови за понатамошно развивање на способностите на нивниот внатрешен сервисен центар.Како дел од ивната инвестициска стратегија, сега работат со производствен капацитет за челични конструкции и градежна компанија кои интензивно се користат во изградбата на новите проекти на ИГМ.На крајот на 2015 година ИГМ-Трејд го прошири своето работење надвор од Македонија со купување на поранешна АЛПОС, фабрика за заварени челични цевки и профили лоцирана во Шенџур, Словенија. Оваа инвестиција нуди многу технолошки, логистички и маркетиншки придобивки и ѝ овозможува на компанијата да го зголеми своето присуство на пазарите на ЕУ и подобро да ја опслужува својата база на клиенти во Западна Европа. Производството започна во 2017 година со капацитет од 100.000 тони годишно.
Нивниот успех не останува незабележан - тие се редовни учесници во 200 Најуспешни компании. За нив може да погледнете ТУКА.


200 НАЈГОЛЕМИ КОМПАНИИ ВО МАКЕДОНИЈА. КОИ ДЕЈНОСТИ СЕ ЗАСТАПЕНИ ВО ТОП 10

Погледнете каков успех забележаа најголемите компании за 2021 година, и кои индустрии се најдоа во топ 10те компании.

10 анализи во едицијата 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ

Почитувани читатели, престижната едиција на 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ во Р. С. Македонија содржи повеќе листи и поделби на компаниите според различни критериуми. Во продолжение ви презентираме неколку.

Кои се 200те најголеми и најуспешни компании во Македонија за 2021 година

Почитувани читатели, со голема чест и задоволство ви го претставуваме најновото 19-то издание на престижната едиција 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ компании за изминатата 2021 година.
Годишно издание

Публикацијата „200 Најголеми и Најуспешни“ е многу корисен извор на информации којшто на секој инвеститор му дава прецизна слика за финансиското и деловното работење на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Македонија.

Пазарот на хартии од вредност во основа го придвижуваат информации и во интерес на Берзата во најширока смисла е што поголем број на податоци за работењето на друштвата да бидат достапни на јавноста за да може да се носат правилни и издржани инвестициски одлуки.

МАКЕДОНСКА БЕРЗА АД, Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт