Петок, 22 Септември 2023
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Пекабеско: Пример за извонредност и континуиран раст

Пекабеско е водечка компанија за производство и дистрибуција во Македонија со 40-годишна историја на дистрибусицја на висококвалитетни производи и услуги. Со посветеност на задоволството на клиентите и континуираниот развој, Пекабеско се етаблира како бренд од доверба во Македонија и низ Европа.

Во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ за 2021 година, Пекабеско беше рангирана како 41 најголема и 190 најуспешна компанија во Македонија. Оваа година постигна извонреден финансиски раст, што го прави привлечен избор за инвеститорите. Во 2022 година, компанијата генерира импресивен приход од 86,910,841 евра со 10.35% раст и забележа профит од 1,860,263 евра со 30.47% раст што го покажува своето силно присуство на пазарот и финансиската стабилност.

Присуството на Пекабеско на пазарот се протега надвор од Македонија. Ова отвора можности за меѓународна трговија и соработка, дозволувајќи им на партнерите и инвеститорите да користат широка база на клиенти и потенцијален раст на пазарот. Соработката со Пекабеско обезбедува видливост на разновиден и широк пазар.


Нивната привлечност се зголемува и со одржување на највисоките стандарди за производи, до потенцијалните партнери и инвеститори. Усогласеноста на компанијата со ригорозните мерки за контрола на квалитетот, вклучувајќи го сертификатот за стандардот за безбедност на храна HACCP и сертификатот ISO 22000:2005, обезбедува испорака на безбедни и супериорни производи. Акцентот на Пекабеско на обезбедувањето квалитет ја поттикнува довербата во неговите понуди, обезбедувајќи им мир на партнерите и корисниците.

Тргнувајќи од историската традиција на нагласување на квалитетот, поттикнување на иновациите и ставање приоритет на задоволството на клиентите, Пекабеско е подготвен за континуиран успех. Како што компанијата напредува, таа ќе продолжи да им дава приоритет на потребите на своите потрошувачи и соработници, истовремено обезбедувајќи испорака на супериорни производи и услуги. Непоколебливата посветеност на Пекабеско за извонредност го позиционира како фаворит во индустријата и симбол на македонскиот квалитет на глобалниот пазар.

Најголемата индустрија во Македонија низ бројки

Индустријата за производство на делови и опрема за моторни возила е најголемата и најуспешната индустрија во последните години во Македонија. Замавот го зема со напливот на странски директни инвестиции на кои бизнис климата во нашата држава им се виде поволна.

ГЕМАК Трејд - лидер на пазарот за увоз и дистрибуција

Гемак е компанија која цели 3 децении е лидер на пазарот за увоз и дистрибуција и стратешки партнер на едни од најпродаваните светски брендови на алкохолни и безалкохолни пијалаци, тутун, кафе, храна и непрехрабрени производи.

ПИВАРА СКОПЈЕ - Приказна која се прераскажува веќе 100 години

Пивара Скопје преставува лидер на пазарот за производство на безалкохолни пијалаци и пиво кој бележи постојан раст и одржлив развој.
Годишно издание

Државниот завод за статистика ги поздравува напорите и посветеноста на Еуро Бизнис Центар Скопје, како покровител на публикацијата „200 најголеми и најуспешни“, за промоција на успесите на најголемите и најуспешните деловни субјекти во Република Македонија. Од особено значење за читателите на публикацијата е презентирањето на официјални статистички податоци при претставувањето на фактичката состојба на економијата во Република Македонија. Тоа претставува потврда на важноста на статистиката при носењето одлуки засновани на релевантни, квалитетни, точни и навремени статистички податоци.

Државен завод за статистика

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт