Понеделник, 22 Април 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Реплек Фарм - здравје достапно за сите

РЕПЛЕК ФАРМ ДООЕЛ е модерна фабрика за производство на лекови и други фармацевтски производи.

Дизајнирана, изградена и опремена во согласност со најновите барања за добра производна пракса и најстрогите барања за заштита на човековата средина, Реплек Фарм ДООЕЛ е современ, оперативен, високо-стандардизиран производен капацитет, кој произведува повеќе од 150 лекови, регистрирани во нашата земја и на многубројни странски пазари, во согласност со најстрогите барања за квалитет и безбедност на лековите. Нивна цел е континуирано имплементирање на нови технологии во работењето, изградба на нови капацитети, проширување на палетата на производи, зголемување на бројот на извозните парнери и постигнување на поголема економичност.

Нивна мисија е да развиваат нови проекти со можност за брзо регистрирање и пласман на постоечките и на нови пазари по прифатливи цени. Исто така инвестираат во унапредување на квалитетот, терапевтската ефикасност, сигурноста и безбедноста на генеричките лекови кои ги произведуваат. Реплек Фарм се стремат долгорочно да ја унапредат соработката со странските и домашните партнери притоа водејки грижа за крајните потрошувачи и нивните потреби. Една од нивните карактеристики е и континуирано зголемување на капиталот на акционерите преку водење на профитабилна, брзорастечка компанија.

Реплек Фарм ДОЕЕЛ од 2017 година е дел од елитното друштво на најголеми  i најуспешни компании во Македонија, а нивниот раст можете да го видите ТУКА.


Јавните претпријатија во 200 НАЈГОЛЕМИ И НАЈУСПЕШНИ®

Во 2022 година 5 македонски јавни претпријатија се рангираа на листата на најголеми според вкупниот остварен приход, додека само 1 беше дел од најуспешните според добивката пред оданочување.

Интервју со Горан Ковачевиќ, Директор на Интеренерго Македонија ДООЕЛ

Го пренесуваме во целост интервјуто со една од најголемите компании за трговија со електрична енергија во Македонија и регионот.

15 години Државна лотарија

Државна лотарија, пред влезот во 2024-та одбележа 15 години постоење.
Годишно издание

Државниот завод за статистика ги поздравува напорите и посветеноста на Еуро Бизнис Центар Скопје, како покровител на публикацијата „200 најголеми и најуспешни“, за промоција на успесите на најголемите и најуспешните деловни субјекти во Република Македонија. Од особено значење за читателите на публикацијата е презентирањето на официјални статистички податоци при претставувањето на фактичката состојба на економијата во Република Македонија. Тоа претставува потврда на важноста на статистиката при носењето одлуки засновани на релевантни, квалитетни, точни и навремени статистички податоци.

Државен завод за статистика

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт