Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

ИГМ-Трејд, лидер на пазарот на заварени цевки и профили

Од своите почетоци, ИГМ- Трејд се развива како гринфилд инвестиција и прераснува во еден од најголемите производители на заварени цевки и профили од челик.

Успешната приказна на ИГМ-Трејд започнува во 1994 година. Од своите почетоци, ИГМ- Трејд се развива како гринфилд инвестиција и прераснува во еден од најголемите производители на заварени цевки и профили од челик во Европа, а со својот успех се рангираше во 200те Најголеми и најуспешни уште од првата година на оваа едиција.

Денес компанијата е извозно ориентирана со фокус на пазарите на ЕУ и ЦЕФТА, каде се пласира дури 95% од вкупното производство. Делува на вкупна површина од 500.000м2 и покриен простор од 280 000м2 и вработува над 450 луѓе. Производните погони на ИГМ-Трејд се опремени со 15 производни линии со вкупен годишен капацитет од 300.000 тони и постојано се инвестира во нова технологија која е заслужна за нивната лидерска позиција на пазарот.

Покрај главниот бизнис, ИГМ-Трејд се занимава и со преработка на челични котури во табли и траки, а производството опфаќа разни димензии и квалитети на производите. Дием-ГП ДОО - убедливо највкусните македонски традиционални прозиводи

Мисијата на Дием-ГП ДОО е: преку врвниот квалитет на нивните производи да ги задоволат и најспецифичните желби, барања и вкусови на потрошувачите.

Телекабел - македонски супербренд со 100% домашен капитал во телекомуникацискиот сектор

Телекабел е фирма со многу километарска поставена мрежа, со многу стручен кадар, многу вработени и во секој град каде што работи има свој сопствен деловен простор уреден по најновите светски трендови со што им обезбедува пријатно чувство на вработените и корисниците кои доаѓаат таму.

Ramstore до дома - онлајн сервис за купување намирници со палета од 8000 производи

Рамсторе, кој во Македонија започна со работа во 2005 година е дел од Сити Плаза Холдинг кој е присутен на македонскит пазар 16 години.
Годишно издание

Публикацијата „200 Најголеми и Најуспешни“ е многу корисен извор на информации којшто на секој инвеститор му дава прецизна слика за финансиското и деловното работење на 200-те најголеми и најуспешни компании во Република Македонија.

Пазарот на хартии од вредност во основа го придвижуваат информации и во интерес на Берзата во најширока смисла е што поголем број на податоци за работењето на друштвата да бидат достапни на јавноста за да може да се носат правилни и издржани инвестициски одлуки.

МАКЕДОНСКА БЕРЗА АД, Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт