Среда, 17 Јули 2024
Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Kuehne+Nagel Македонија: Посветеност на корпоративната општествена одговорност

Kuehne+Nagel Македонија, истакнат играч во логистичката индустрија, е посветен на извонредност во испорака на услуги и корпоративна општествена одговорност (КОО). Нивните обемни иницијативи за КОО ја одразуваат нивната посветеност на одржливост на животната средина, поддршка на заедницата и благосостојба на вработените.

Kuehne+Nagel Македонија активно имплементира зелени логистички решенија со цел да ги намали јаглеродните отпечатоци. Нивните напори вклучуваат оптимизација на процесите на снабдувачкиот синџир за минимизирање на влијанието врз животната средина и усвојување на еколошки технологии во нивните операции.

Компанијата соработува со локални добротворни организации за поддршка на разни иницијативи во заедницата. Тие инвестираат во проекти за образование и здравство, осигурувајќи дека позитивно придонесуваат за социјалната структура на Македонија.


Kuehne+Nagel става голем акцент на благосостојбата на своите вработени. Тие нудат сеопфатни здравствени програми, можности за обука и инклузивни политики на работното место за да осигураат здрава и мотивирана работна сила.

Како една од 200-те најголеми и успешни компании во Македонија, Kuehne+Nagel постојано ја демонстрира својата посветеност на деловната извонредност и општествената одговорност. Нивните континуирани напори во КОО им донесоа признание и почит во индустријата.


Kuehne+Nagel има за цел да ги прошири своите иницијативи за КОО, понатаму интегрирајќи ја одржливоста во нивниот деловен модел и подобрувајќи го нивниот позитивен импакт врз општеството.

Тие се пример за тоа како бизнисите можат да ја балансираат профитабилноста со одговорноста, правејќи значајни чекори во поддршката и збогатувањето на заедниците во кои работат. Нивното признание како една од 200-те најголеми и успешни компании во Македонија ја потврдува нивната посветеност на извонредност и КОО.

Квалитетен и одржлив енергетски систем за зелена Европа

Енергетската трансформација кон која се стремат сите земји во регионот на Југоисточна Европа понекогаш може да биде предизвик. Сепак, со паметни инвестиции, изградба, управување и одржување на енергетските системи, овие предизвици ги претвораме во можности.

Пекабеско: Традиција и иновација во производството и дистрибуцијата на храна

Дознајте како Пекабеско ја комбинира традицијата и иновацијата во производството и дистрибуцијата на храна.

КАМ Маркет: Лидер во малопродажната иновација и поддршката на заедницата

Како клучен играч во малопродажниот сектор во Северна Македонија, КАМ Маркет се истакнува со широк асортиман на производи и ориентираност кон клиентите, постојано поставувајќи стандарди во индустријата.
Годишно издание

The “200 Largest and Successful” review is very helpful for us from the international community. Indeed, the French Embassy is always looking for useful economic indicators and your review allow us to be well informed and to easily identify the most important economic agents of the Macedonian market. Your publication is also one of the best to stay up-to-date with Macedonian fast-moving economy and we are pleased to receive each new edition.

Laurence Auer, Амбасадорот на Франција во Скопје

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт