Дома Клуб 200 Новости Анализи За Нас Контакт

Новости

Мермерен Кобинат, Прилеп - глобален лидер во екстракција и преработка на снежно-бел мермер

SIVEC® е регистрирана трговска марка на ситнозрнестиот бел доломитски мермер извлечен од каменоломите на компанијата, во близина на градот Прилеп.

Природата ни дала многу скриени богатства. Нашите предци успеале да откријат едно од нив и во последните шеесет и пет години, Мермерниот Коминат внимателно го користи и го претвора тоа во безвременски уметнички дела – секое со уникатна убавина и благороден изглед.

Компанијата е формирана во 1946 година и оттогаш се занимава со експлоатација и преработка на бел мермер. Stone Works Holdings, холандска компанија во сопственост на PAVLIDIS MARBLE-GRANITE од Драма, Грција, поседува 89,25% од акциите на компанијата.

Компанијата е целосно интегрирана. Петте големи каменоломи работат на долгорочна концесиска основа што гарантира стабилно снабдување со суровини. Големите и модерни производствени капацитети обезбедуваат успешно завршување на големи и сложени проекти. И внимателно избраната комерцијална мрежа и близината до пристаништето во Солун, Грција (околу 200 km), кој се користи како главен логистички центар, овозможуваат дистрибуција на SIVEC® на сите континенти.

Мермерен Кобинат АД, Прилеп е редовен учесник во едицијата 200 Најголеми и Најуспешни, а нивниот раст може да го погледнете ТУКА.

Реплек Фарм - здравје достапно за сите

РЕПЛЕК ФАРМ ДООЕЛ е модерна фабрика за производство на лекови и други фармацевтски производи.

Емша Шпед - компанија која ги надминува очекувањата во транспортните решенија

Емша Шпед се стреми да го заштити интегритетот на синџирот на снабдување во име на нивните клиенти.

Винарска визба Тиквеш - светилник на врвниот јужноевропски квалитет

ВВ Тиквеш секогаш ги надминува очекувањата, ги прифаќа иновациите и освојува нови пазари.
Годишно издание

Државниот завод за статистика ги поздравува напорите и посветеноста на Еуро Бизнис Центар Скопје, како покровител на публикацијата „200 најголеми и најуспешни“, за промоција на успесите на најголемите и најуспешните деловни субјекти во Република Македонија. Од особено значење за читателите на публикацијата е презентирањето на официјални статистички податоци при претставувањето на фактичката состојба на економијата во Република Македонија. Тоа претставува потврда на важноста на статистиката при носењето одлуки засновани на релевантни, квалитетни, точни и навремени статистички податоци.

Државен завод за статистика

Учесници
Соработници

Користиме колачиња (cookies) за да Ви овозможиме најдобро искуство на нашиот сајт